Worldrecipes.eu

Interneto privatumo ir slapukų politika

Paieškų sistemų optimizavimas, MB, įmonės kodas 304419988, valdytojo adresas Daugėliškio g. 11-138, LT-09302 Vilnius (toliau – Valdytojas) itin vertina ir saugo klientų privatumą, todėl šioje Interneto privatumo ir slapukų politikoje (toliau – Politika) aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų interneto svetainėje taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus. Šią Politiką taikome tais atvejais, kai lankotės Valdytojo interneto svetainėje WorldRecipes.eu. Ši politika taip pat skirta informuoti Jus apie atliekamas asmens duomenų tvarkymo operacijas bei pagrindines nuostatas, skirtas užtikrinti Jūsų privatumą.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

Kokiais tikslais tvarkomi Jūsų duomenys?

Siekdami užtikrinti skaidrumą ir atsakingą asmens duomenų tvarkymą, informuojame, kad Valdytojas tvarko asmens duomenis šiuo pagrindiniu tikslu – užtikrinti kuo patogesnį apsilankimą, turėti galimybę pateikti naujausius pasikeitimus ar susisiekti su asmeniu. Taip pat duomenys naudojami atlikti svetainės naudojamumo tyrimus ir personalizuoti reiklamą www.worldrecipes.eu svetainėje. Platesnė informacija skelbiama Valdytojo patvirtintose asmens duomenų tvarkymo taisyklėse, kurios publikuojamos Valdytojo interneto svetainės www.worldrecipes.eu kategorijoje Privatumo politika.

Kokie asmens duomenys renkami ir tvarkomi Valdytojo elektroniniu paštu receptai@worldrecipes.eu?

Jūs galite Valdytojo elektroniniu paštu receptai@worldrecipes.eu pateikti bendro pobūdžio užklausą. Tokiu atveju, Valdytojas, siekdamas atsakyti į Jūsų paklausimą gali rinkti Jūsų pateiktus asmens duomenis, kaip antai: Vardas; Pavardė; Telefono numeris; Elektroninio pašto adresas ar kitus Jūsų laisvanoriškai pateikiamus asmens duomenis. Taip pat šie duomenys yra saugomi jums registruojantis.

Kokie asmens duomenys renkami ir tvarkomi paliekant atsiliepimą?

Jūs galite palikti atsiliepimą apie puslapyje esančius receptus. Tokiu būdu, padėdami puslapiui tobulėti. Atsiliepimo pateikimo metu renkami asmens duomenys: Vardas; Atsiliepimo turinys.

Kokiais teisiniais pagrindais gali būti renkami Jūsų asmens duomenys?

Duomenų subjektas davė sutikimą, kad jo asmens duomenys būtų tvarkomi vienu ar keliais konkrečiais tikslais, t. y. Jūs savanoriškai sutikote pateikti savo asmens duomenis susisiekiant su Valdytojas pagal šios Politikos išvardytus būdus.

Kiek laiko saugomi Jūsų elektronine forma pateikti duomenis?

Elektronine forma pateikti asmens duomenys, saugomi ne ilgiau kaip 12 mėn. nuo duomenų pateikimo momento.

Kam Valdytojas teikia ar gali teikti asmens duomenis?

Įsipareigojame neperduoti Jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • Jei yra Jūsų sutikimas asmens duomenų atskleidimui;
  • Teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.

Be kita ko, Valdytojas asmens duomenis gali teikti duomenų tvarkytojams, kurie atlieka Valdytojo tam tikrus darbus ir teikia paslaugas (pvz., kompiuterių tinklą/ interneto svetainę WorldRecipes.eu prižiūrinti informacinių technologijų įmonė).

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS (angl. „COOKIES“)

Kas yra slapukai?

Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklę, kai Jūs apsilankote Valdytojo interneto svetainėje WorldRecipes.eu. Sekantį kartą apsilankius svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.

Kam mes naudojame slapukus?

Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau Valdytojo internetinėje svetainėje WorldRecipes.eu, bei daugiau sužinoti apie svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą ir Valdytojo teikiamas paslaugas.

Valdytojo naudojami internetinio puslapio WorldRecipes.eu slapukai įrašomi į Jūsų galinį įrenginį pirmą kartą apsilankius šiame puslapyje. Slapukų pagalba Valdytojas tvarko šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Jūsų naudojamos naršyklės tipą;
  • Jūsų naršymo istoriją;
  • Jūsų galiniam įrenginiui priskirtą internetinio protokolo (IP) adresą;
  • apsilankymų internetiniame puslapyje skaičių;
  • peržiūrėtas Buvinės internetinio puslapio sekcijas;
  • kitą informaciją apie Jūsų atliktus veiksmus Valdytojo internetiniame puslapyje.

Slapukus Valdytojas naudoja siekdama:

  • Užtikrinti internetinio puslapio funkcionalumą;
  • Tobulinti ir vystyti internetinio puslapį, kad jis atitiktų Jūsų naršymo poreikius;
  • Užtikrinti teikiamų paslaugų plėtrą;
  • Analizuoti naudotojų įpročius naršant Valdytojo internetiniame puslapyje.

Valdytojo internetiniame puslapyje naudojami šių kategorijų slapukai:

  • Veikimą gerinantys slapukai, skirti pagerinti internetinio puslapio funkcionavimą. Šie slapukai renka bendro pobūdžio informaciją apie lankytojų naudojimąsi internetiniu puslapiu;
  • Analitiniai slapukai, leidžiantys atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kokiomis internetinio puslapio sekcijomis lankytojai naudojasi;
  • Funkciniai slapukai, padedantys atpažinti internetiniame puslapyje besilankiusius lankytojus. Šie slapukai leidžia Valdytojo internetiniame puslapyje pakartotinai besilankantiems lankytojams pateikti jų poreikius atitinkantį turinį ir informaciją
  • Tiksliniai arba reklaminiai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą informacija, kuri galėtų Jus sudominti.

Slapukai Valdytojo internetiniame puslapyje yra naudojami Jūsų sutikimo pagrindu. Jums apsilankius pagrindiniame Valdytojo internetiniame puslapyje iššokančiame lange galite sutikti, kad būtų įrašomi visi internetiniame puslapyje naudojami slapukai į Jūsų galinį įrenginį. Jei nenorite duoti sutikimo dėl visų Valdytojo internetiniame tinklapyje naudojamų slapukų įrašymo, galite spausti „Nesutinku“. Internetinio puslapio veikimą gerinantys slapukai įrašomi į Jūsų galinį įrenginį nepriklausomai nuo, to ar davėte sutikimą, kadangi be šių slapukų funkcionavimo negalėsite naršyti Valdytojo internetiniame puslapyje (būtinieji slapukai). Jei neduodate sutikimo dėl dalies slapukų įrašymo, tam tikros internetinio puslapio sekcijos gali neveikti, taip pat galite prarasti galimybę naudotis tam tikromis internetinio puslapio funkcijomis.

Statistiniai ir reklaminiai slapukai

Lankytojas pats gali nustatyti naršyklei neleisti naudoti slapukų: (instrukcijos anglų kalba) Chrome Firefox Internet Explorer Edge Safari Opera

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika.

Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras „Facebook” tinkle.

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi.

Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės. Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius.

Duomenų valdytojas nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad, jei paspaudę nuorodą iš Duomenų valdytojo interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų Privatumo politika.

Trečiųjų šalių svetainės, paslaugos ir produktai mūsų svetainėse

Duomenų valdytojo interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

Teisėtas pagrindas – Valdytojo teisėti interesai užtikrinti internetinės svetainės WorldRecipes.eu funkcionalumą.

Valdytojo interneto svetainėje WorldRecipes.eu įprastai naudojami šie slapukai:

Slapukas

Slapuko tipas

Galiojimo laikas

Naudojimo paskirtis

Ar slapukas būtinas?

__gads

First -party

1 metai

Analitinė

Taip

cto_bundle

First -party

1 metai

Spartumui

Taip

worldrecipes_session

First -party

3 mėn

Funkciniai

Taip

XSRF-TOKEN

First -party

2 mėn

Spartumui

Taip

cto_bidid

First -party

1 metai

Spartumui

Taip

_gat

First -party

1 sav

Analitinė

Taip

_pubcid

First -party

1 sav

Spartumui

Taip

_gid

First -party

1 sav

Analitinė

Taip

__cfduid

First -party

4 sav

Spartumui

Taip

_ga

First -party

2 metai

Analitinė

Taip

Daugiau apie naudojamus slapukus įvaririuose platformose galite sužinoti https://site.adform.com/privacy-center/adform-cookies/

ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS

Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Valdytojo darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos apie interneto svetainės lankytojus.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

JŪSŲ TEISĖS IR KITA AKTUALI INFORMACIJA

Jūs turite teisę:

  • kreiptis į Valdytoją su prašymu suteikti informaciją apie Valdytojo tvarkomus Jūsų asmens duomenis, iš kur ir kaip asmens duomenys yra surinkti bei kaip Valdytojas juos tvarko;
  • kreiptis į Valdytoją su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai susipažinę su asmens duomenimis Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis į Valdytoją su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai susipažinę su savo asmens duomenimis Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai, tvarkomi pertekliniai asmens duomenys ar egzistuoja kiti teisės aktuose nustatyti pagrindai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, arba dėl teisėto intereso, kurio siekia Valdytojas arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys.
  • susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu gauti su savimi susijusius asmens duomenis, kuriuos pateikėte Valdytojui ir persiųsti šiuos duomenis kitam duomenų valdytojui, arba reikalauti, kad Valdytojas tiesiogiai persiųstų tokius asmens duomenis kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma (teisė į duomenų perkeliamumą).

Dėl savo teisių įgyvendinimo ar nusiskundimų, galite kreiptis į Valdytojo duomenų apsaugos pareigūną elektroniniu paštu receptai@worldrecipes.eu arba registruotu paštu adresu Daugėliškio g. 11-138, LT-09302 Vilnius. Taip pat galite kreiptis ir į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, tačiau visuomet sieksime visus klausimus išspręsti tiesiogiai kartu su Jumis.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

Valdytojui atnaujinus šią privatumo ir slapukų politiką, apie esminius pakeitimus informuosime paskelbdami pranešimą interneto svetainėje WorldRecipes.eu.

Atnaujinta 2020-10-21